Zelník s mletým masem na plechu

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

200 g mletého vepřového masa
1 větší brambor nastrouhaný na hrubo
500 g kysaného zelí
100 g uzeného bůčku nebo angl. slaniny na posypání
lžíce oleje
2 vejce
3 stroužky utřeného česneku
2 nakrájené jarní cibulky
lžíce sušené cibule
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek mléka
prášek do pečiva
mletý kmín
majoránka nebo oregano
sůl
pepř
vaše oblíbené bylinky nebo trochu koření na pizzu

Postup přípravy receptu

  1. Zelí lehce vymačkáme (vodu vypijeme) a pokud je moc dlouhé, překrájíme. Do mísy dáme maso, koření, česnek a zelí. Důkladně to promícháme a spojíme.

  2. K masové směsi přidáme mouku, prášek, cibuli a zbytek surovin. Všechno promícháme, dochutíme a vznikne hustší, ale roztíratelné těsto. Mělo by vypadat zhruba jako na bramborák.

  3. Připravíme větší plech s pečícím papírem. Těsto rozetřeme a nahoře posypeme kostičkami bůčku (anglická trochu prská). Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 st. do zlaté barvy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!