Zeleninovo-houbové vepřové plátky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové kotlety, krkovice...
50 g uzeného špeku nebo sádla či olej
120 g větší cibule
2-3 stroužky česneku
1 lžíce plnotučné hořčice
250 g čerstvých hub
120 g očištěné papriky
120 g rajčat (2 menší, více zralá, sladší)
sůl
pepř mletý
vývar - trochu dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Na drobně pokrájeném špeku s troškou sádla nebo oleje osmažíme po stranách nakrojené, osolené a opepřené plátky kotlet z obou stran, pak je vyndáme stranou a do výpeku nasypeme pokrájenou cibuli, kterou dosklovata osmažíme. Přidáme na nudličky pokrájenou papriku, na plátky pokrájené houby a dále smažíme do jejich povadnutí, pak přidáme jemně nasekaný česnek a hořčici, vše necháme ještě krátce osmažit a rozvonět, přihodíme dvě oloupaná pokrájená rajčata nebo přepůlená neloupaná (slupku pak lehce vyndáme), vrátíme zpět kotlety, přilijeme jen maličko vývaru a dusíme pod poklicí na mírném ohni do změknutí kotlet.

  2. Během dušení občas promícháme, je-li třeba, můžeme maličko podlít, ale ne příliš, abychom nemuseli omáčku zahušťovat a na zahuštění nám tak stačila pouze rozdušená zelenina. Dle chuti nakonec dosolím a opepříme.

  3. Podáváme s rýží, těstovinami, bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!