Zeleninovo-houbové vepřové plátky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřové kotlety, krkovice...
- 50 g uzeného špeku nebo sádla či olej
- 120 g větší cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 250 g čerstvých hub
- 120 g očištěné papriky
- 120 g rajčat (2 menší, více zralá, sladší)
- sůl
- pepř mletý
- vývar - trochu dle potřeby
Postup Zeleninovo-houbové vepřové plátky
Postup přípravy receptu
-
Na drobně pokrájeném špeku s troškou sádla nebo oleje osmažíme po stranách nakrojené, osolené a opepřené plátky kotlet z obou stran, pak je vyndáme stranou a do výpeku nasypeme pokrájenou cibuli, kterou dosklovata osmažíme. Přidáme na nudličky pokrájenou papriku, na plátky pokrájené houby a dále smažíme do jejich povadnutí, pak přidáme jemně nasekaný česnek a hořčici, vše necháme ještě krátce osmažit a rozvonět, přihodíme dvě oloupaná pokrájená rajčata nebo přepůlená neloupaná (slupku pak lehce vyndáme), vrátíme zpět kotlety, přilijeme jen maličko vývaru a dusíme pod poklicí na mírném ohni do změknutí kotlet.
Během dušení občas promícháme, je-li třeba, můžeme maličko podlít, ale ne příliš, abychom nemuseli omáčku zahušťovat a na zahuštění nám tak stačila pouze rozdušená zelenina. Dle chuti nakonec dosolím a opepříme.
Podáváme s rýží, těstovinami, bramborem.