Tatarské maso

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové kýty
1 cibule
4 stroužky česneku
1 lžíce hořčice
1 lžíce kečupu
sůl
mletý pepř
olej
2 lžíce sterilované červené kapie
2 kyselé okurky
worcester
4 lžíce majolky
2 lžíce strouhaného křenu
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Maso z kýty nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm maso rychle osmahneme po obou stranách. Podlijeme teplou vodou (nebo vývarem) a dusíme pod pokličkou téměř do změknutí.

  2. Když je maso téměř měkké, přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a kyselou okurku, sterilovanou kapii, hořčici, kečup a pár kapek worcesteru. Trochu promícháme a necháme společně podusit asi 5 minut. Poté odstavíme ze zdroje tepla.

  3. Připravíme si tatarskou omáčku – buď použijeme kupovanou, do které zamícháme nastrouhaný křen, nebo si ji připravíme z majolky, do které kromě křenu přidáme i špetku soli, pár kapek citrónové šťávy, trochu pepře, lžičku drobně nakrájené cibule a lžíci mléka. Touto omáčkou přelijeme maso na talíři.

  4. Jako příloha k masu jsou vhodné brambory vařené s pažitkou nebo třeba opečené na másle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!