Snídaně pro velké jedlíky
Recepty, OstatníSuroviny
- 2 vajíčka (na 1 porci)
- trochu mléka (používám nizkotučné, ale zaleží na každého preferenci
- 2 plátky sýra (pouzivam Kraft)
- 1 krajíc celozrného chleba - toastovaného
- 2 kousky uzené polské klobásy - rozkrojené jako buřty, aby nepraskaly
- 2 lžíce kečupu
- 1/2 rajčete - nakrajené na měsíčky
- 1 lžička masla (napr. Rama)
- 6 kousku slaniny
- několik lžic másla na smaženi
- sůl
- pepř
Postup Snídaně pro velké jedlíky
Postup přípravy receptu
-
Krajíc chleba dáme do toustovače. Mezitím v misce rozmíchám vajíčka s mlékem, soli a pepřem. Mléko dodá jednak na objemu, jednak chuťové jsou pak vajíčka nadýchanější.
Na jedné pánvičce rozehřejeme trochu másla a naskládáme vedle sebe plátky slaniny a přiklopíme pokličkou, aby slanina nezačala prskat z pánve. Po několika minutách slaninu obrátíme a osmažíme i druhou stranu (délka smažení záleží na libosti každého jedlíka).
Jakmile je slanina hotová, přidáme trochu více másla a přidáme do stejně pánve klobásu a opečeme jako buřty.
Zatím v druhé pánvi použijeme zbytek másla na smažení a přidáme vaječnou směs a za stálého míchání uděláme míchaná vejce. Necháme je mírně řidší neb teplem z pánve ještě dojdou.
Na servírovacím talíři naaranžujeme toast s malou lžičkou másla, dvěma plátky sýrů, vajíčka, klobásu a slaninu. Podáváme ihned ještě teplé. K vajíčkům můžeme přidat malou misku s kečupem.