Snídaně pro velké jedlíky

Recepty, Ostatní

Suroviny

2 vajíčka (na 1 porci)
trochu mléka (používám nizkotučné, ale zaleží na každého preferenci
2 plátky sýra (pouzivam Kraft)
1 krajíc celozrného chleba - toastovaného
2 kousky uzené polské klobásy - rozkrojené jako buřty, aby nepraskaly
2 lžíce kečupu
1/2 rajčete - nakrajené na měsíčky
1 lžička masla (napr. Rama)
6 kousku slaniny
několik lžic másla na smaženi
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Krajíc chleba dáme do toustovače. Mezitím v misce rozmíchám vajíčka s mlékem, soli a pepřem. Mléko dodá jednak na objemu, jednak chuťové jsou pak vajíčka nadýchanější.

  2. Na jedné pánvičce rozehřejeme trochu másla a naskládáme vedle sebe plátky slaniny a přiklopíme pokličkou, aby slanina nezačala prskat z pánve. Po několika minutách slaninu obrátíme a osmažíme i druhou stranu (délka smažení záleží na libosti každého jedlíka).

  3. Jakmile je slanina hotová, přidáme trochu více másla a přidáme do stejně pánve klobásu a opečeme jako buřty.

  4. Zatím v druhé pánvi použijeme zbytek másla na smažení a přidáme vaječnou směs a za stálého míchání uděláme míchaná vejce. Necháme je mírně řidší neb teplem z pánve ještě dojdou.

  5. Na servírovacím talíři naaranžujeme toast s malou lžičkou másla, dvěma plátky sýrů, vajíčka, klobásu a slaninu. Podáváme ihned ještě teplé. K vajíčkům můžeme přidat malou misku s kečupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!