Vepřové závitky plněné špenátem, sýrem a pečenými rajčaty

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

5 vepřových plátků z kýty
5 dkg špenátových listů
5 dkg sušených rajčat
5 dkg tvrdého sýru
5 plátků anglické slaniny
pepř, sůl
cibule
smetana 33%
olej

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, aby byly co nejtenčí, osolíme a opepříme. Na každý plátek dáme trochu špenátu, rajčat a sýru, zamotáme do rolky, upevníme párátkem a zprudka opečeme na rozehřátém oleji ze všech stran.

  2. Rolky vyjmeme, omotáme anglickou slaninou, kterou rovněž párátkem upevníme, vrátíme do kastrolu (pánve) a opečeme, aby slanina byla červená. Znovu rolky vyjmeme, vytáhneme párátka a dáme do termomísy, aby nevystydly. Ve vzniklém výpeku zesklovatíme na kroužky nakrájenou cibuli, mírně dochutíme a zalijeme trochou smetany 33 %.

  3. Podáváme z různě upravenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!