Vepřové kotlety na víně a tymiánu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety bez kosti
150 ml červeného suchého vína
2 šalotky
1 lžíce rajského protlaku
velká hrst hrášku (čerstvého nebo zmraženého)
1/2 červené papriky
čerstvý tymián
vývar
1 lžíce mouky
2 lžíce másla
olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety lehce naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme a opepříme. V hlubší pánvi rozpálíme polovinu másla a trochu olivového oleje a kotlety prudce opečeme. Přidáme jemně nakrájené šalotky a rajský protlak. Ještě krátce orestujeme a zalijeme vínem, které necháme vyvařit. Přilijeme vývar a vložíme tymián. Ztlumíme oheň, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.

  2. Kotlety vyndáme a udržujeme v teple. Zbytek másla prohněteme s moukou, vložíme do pánve a necháme provařit, cca 20 minut. Přibližně po deseti minutách vložíme papriku, nakrájenou na jemné proužky a zmražený hrášek. Sterilovaný hrášek stačí přidat až na konci a nechat přejít varem.

  3. Maso vrátíme do hotové omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!