Vepřové kotlety na víně a tymiánu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové kotlety bez kosti
- 150 ml červeného suchého vína
- 2 šalotky
- 1 lžíce rajského protlaku
- velká hrst hrášku (čerstvého nebo zmraženého)
- 1/2 červené papriky
- čerstvý tymián
- vývar
- 1 lžíce mouky
- 2 lžíce másla
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Vepřové kotlety na víně a tymiánu
Postup přípravy receptu
-
Kotlety lehce naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme a opepříme. V hlubší pánvi rozpálíme polovinu másla a trochu olivového oleje a kotlety prudce opečeme. Přidáme jemně nakrájené šalotky a rajský protlak. Ještě krátce orestujeme a zalijeme vínem, které necháme vyvařit. Přilijeme vývar a vložíme tymián. Ztlumíme oheň, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
Kotlety vyndáme a udržujeme v teple. Zbytek másla prohněteme s moukou, vložíme do pánve a necháme provařit, cca 20 minut. Přibližně po deseti minutách vložíme papriku, nakrájenou na jemné proužky a zmražený hrášek. Sterilovaný hrášek stačí přidat až na konci a nechat přejít varem.
Maso vrátíme do hotové omáčky.