Balkánská čorba

Recepty, Polévky

Suroviny

15 dkg uzeniny
2 lžíce oleje
2 cibule
mletá paprika
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce rajčatového protlaku
3 brambory
2 čerstvé papriky
pepř
sůl
nové koření mleté
1 bobkový list
feferonka
česnek
Masox
ocet
petrželka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Z oleje, cibule a mouky uděláme jíšku, přisypeme papriku, zalijeme a vaříme. Přidáme pokrájené brambory, papriky na proužky, protlak, bobkový list a sůl a vaříme téměř doměkka.

  2. Ke konci přidáme pokrájenou uzeninu, masox, drcený česnek, pokrájenou feferonku a zbytek koření. Dovaříme, dochutíme octem a zdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!