Balkánská čorba
Recepty, PolévkySuroviny
- 15 dkg uzeniny
- 2 lžíce oleje
- 2 cibule
- mletá paprika
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 3 brambory
- 2 čerstvé papriky
- pepř
- sůl
- nové koření mleté
- 1 bobkový list
- feferonka
- česnek
- Masox
- ocet
- petrželka na ozdobu
Postup Balkánská čorba
Postup přípravy receptu
-
Z oleje, cibule a mouky uděláme jíšku, přisypeme papriku, zalijeme a vaříme. Přidáme pokrájené brambory, papriky na proužky, protlak, bobkový list a sůl a vaříme téměř doměkka.
Ke konci přidáme pokrájenou uzeninu, masox, drcený česnek, pokrájenou feferonku a zbytek koření. Dovaříme, dochutíme octem a zdobíme petrželkou.