Sušenky s kandovaným zázvorem a kousky čokolády
Recepty, CukrovíSuroviny
- 50 g zlatého sirupu (lze nahradit medem, ale nebude to ono)
- 150 g hnědého cukru
- 90 ml slunečnicového oleje
- 60 ml mléka
- 1 lžíce brandy
- 210 g hladké mouky
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
- špetka soli
- pomerančová kůra
- 100 g kandovaného zázvoru
- 50 g hořké čokolády
- čokoládová poleva
Postup Sušenky s kandovaným zázvorem a kousky čokolády
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme sirup, cukr, olej, mléko a brandy, přidáme špetku soli a nakonec vmícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem.
Do vzniklého těsta přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru, kandovaný zázvor nakrájený na malé kousky a nasekanou hořkou čokoládu.
Pomocí dvou namočených lžiček tvoříme na plech vyložený pečícím papírem malé hromádky dále od sebe, pečením se trochu roztečou do placiček. Pečeme při 180°C asi 10 minut, až kraje sušenek začnou lehce zlátnout. Ještě horké je sundáme z plechu a necháme vychladnout.
Sušenky můžeme dozdobit čokoládovou polevou. Upečené sušenky jsou měkké, ztuhnou po vychlazení, ale stále zůstávají lehce žvýkavé.