Balkánská pomazánka s pórkem
Recepty, PomazánkySuroviny
- 450 g - balkánského sýru (nebo brynzy)
- 3 PL másla
- 1 střední cibule, může být i červená
- 1 velký pórek /cca 120 g/
- 1 PL červené papriky
- 1 KL mletého pepře
- 1 PL olivového oleje
- 3 PL podmáslí, kefíru (nebo bílý jogurt)
Postup Balkánská pomazánka s pórkem
Postup přípravy receptu
-
Sýr /brynzu/ a máslo rozmícháme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a drobně pokrájené dvě třetiny pórku.
Směs ochutíme sladkou mletou paprikou, pepřem a olivovým olejem. Vše důkladně promícháme a dochutíme podle vlastní chuti. Nakonec přidáme kefír, podmáslí nebo bílý jogurt. Na hodinu dáme odležet do lednice.
Mažeme na chleba nebo veku, rohlík.... Ozdobíme zbytkem pórku. Pórek můžeme nahradit i mladou, ještě zelenou cibulkou. Vhodné na chlebíčky a vynikající k českému pivu.