Balkánská pomazánka s pórkem

Recepty, Pomazánky

Suroviny

450 g - balkánského sýru (nebo brynzy)
3 PL másla
1 střední cibule, může být i červená
1 velký pórek /cca 120 g/
1 PL červené papriky
1 KL mletého pepře
1 PL olivového oleje
3 PL podmáslí, kefíru (nebo bílý jogurt)

Postup přípravy receptu

  1. Sýr /brynzu/ a máslo rozmícháme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a drobně pokrájené dvě třetiny pórku.

  2. Směs ochutíme sladkou mletou paprikou, pepřem a olivovým olejem. Vše důkladně promícháme a dochutíme podle vlastní chuti. Nakonec přidáme kefír, podmáslí nebo bílý jogurt. Na hodinu dáme odležet do lednice.

  3. Mažeme na chleba nebo veku, rohlík.... Ozdobíme zbytkem pórku. Pórek můžeme nahradit i mladou, ještě zelenou cibulkou. Vhodné na chlebíčky a vynikající k českému pivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!