Krůtí prso v brynzovém těstíčku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3-4 plátky z krůtího, popřípadě kuřecího prsa
sůl
Solamyl na obalení
Na těstíčko:
125 g brynzy
1 lžíce Solamylu
petrželka
libeček
1 vajíčko
1-2 lžíce vody podle hustoty těstíčka

Postup přípravy receptu

  1. Řízky mírně naklepeme a můžeme malinko osolit. Pozor, brynza je slaná, se solí opatrně. Naklepané řízky obalíme v solamylu, aby na nich těstíčko dobře drželo.

  2. Do misky nastrouháme, nebo nadrobíme brynzu, přidáme vajíčko, solamyl, nasekané bylinky a trošku vody. Pořádně promícháme.

  3. Ve směsi z obou stran obalíme řízky, holá místa potřeme třeba ještě na pánvi a smažíme dorůžova na mírném ohni. Vhodná příloha je bramborová kaše nebo zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!