Krůtí prso v brynzovém těstíčku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3-4 plátky z krůtího, popřípadě kuřecího prsa
- sůl
- Solamyl na obalení
- Na těstíčko:
- 125 g brynzy
- 1 lžíce Solamylu
- petrželka
- libeček
- 1 vajíčko
- 1-2 lžíce vody podle hustoty těstíčka
Postup Krůtí prso v brynzovém těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Řízky mírně naklepeme a můžeme malinko osolit. Pozor, brynza je slaná, se solí opatrně. Naklepané řízky obalíme v solamylu, aby na nich těstíčko dobře drželo.
Do misky nastrouháme, nebo nadrobíme brynzu, přidáme vajíčko, solamyl, nasekané bylinky a trošku vody. Pořádně promícháme.
Ve směsi z obou stran obalíme řízky, holá místa potřeme třeba ještě na pánvi a smažíme dorůžova na mírném ohni. Vhodná příloha je bramborová kaše nebo zelenina.