Krůtí kousky se shimeji a mukimame boby

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g krůtího masa
2 lžíce oleje (olivový, arašídový)
plátek zázvoru
1 stroužek česneku
1 chilli paprička nebo kousek kapie
1 lžíce cukru
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce rybí omáčky
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička Solamylu
1 lžička granulovaného vývaru
voda dle potřeby
Dále:
75 g bílé shimeji
4 lžíce zelených sójových bobů

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso nakrájíme na větší kousky, zázvor, chlilli a česnek nasekáme nadrobno. Do rozehřáté wok pánve dáme 1 lžíci oleje, přidáme zázvor, chilli, česnek a necháme rozvonět. Vložíme maso a přidáme cukr. Chvilku restujeme, aby se maso zatáhlo. Přidáme omáčky, vývar a trochu vody. Když je maso měkké, zahustíme lžičkou Solamylu rozmíchaného ve lžíci vody.

  2. Zelené boby mukimame jsou mražené, blanšírované, propláchneme je teplou vodou a necháme okapat. Na malé pánvičce na zbylé lžíci oleje orestujeme houbičky shimeji - nepoužívají se v syrovém stavu, byly by hořké. K orestovaným houbičkám přidáme boby a prohřejeme. Zatím uvaříme dle návodu na obalu rýžové nudle. Ihned podáváme


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!