Krůtí kousky se shimeji a mukimame boby
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g krůtího masa
- 2 lžíce oleje (olivový, arašídový)
- plátek zázvoru
- 1 stroužek česneku
- 1 chilli paprička nebo kousek kapie
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička Solamylu
- 1 lžička granulovaného vývaru
- voda dle potřeby
- Dále:
- 75 g bílé shimeji
- 4 lžíce zelených sójových bobů
Postup Krůtí kousky se shimeji a mukimame boby
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso nakrájíme na větší kousky, zázvor, chlilli a česnek nasekáme nadrobno. Do rozehřáté wok pánve dáme 1 lžíci oleje, přidáme zázvor, chilli, česnek a necháme rozvonět. Vložíme maso a přidáme cukr. Chvilku restujeme, aby se maso zatáhlo. Přidáme omáčky, vývar a trochu vody. Když je maso měkké, zahustíme lžičkou Solamylu rozmíchaného ve lžíci vody.
Zelené boby mukimame jsou mražené, blanšírované, propláchneme je teplou vodou a necháme okapat. Na malé pánvičce na zbylé lžíci oleje orestujeme houbičky shimeji - nepoužívají se v syrovém stavu, byly by hořké. K orestovaným houbičkám přidáme boby a prohřejeme. Zatím uvaříme dle návodu na obalu rýžové nudle. Ihned podáváme