Guláš z krůtích žaludků a srdíček
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g krůtích srdcí
- 550 g krůtích žaludků
- 3 střední cibule
- 4 stroužky česneku
- uzená slanina
- 1 malá konzerva hrášku
- mletá paprika
- 3 PL rajčatového protlaku
- 6 kuliček pepře
- 3 kuličky nového koření
- 3 kuličky jalovce
- 3 bobkové listy
- špetka tymiánu
- špetka kmínu
- sůl
Postup Guláš z krůtích žaludků a srdíček
Postup přípravy receptu
-
Ze srdíček odřízneme vršek, rozpůlíme, očistíme od krevních sraženin a půlky ještě rozpůlime. Žaludky taktéž nakrájíme a očistíme, ale hlavně seřízneme tvrdé bílé šlachy.
Uzenou slaninu nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce a počkáme, až pustí tuk (Já přidal i zbytky krájené slaniny, které mě zbyly od snídaně.). Potom kousky uzené slaniny vyndáme a vyhodíme. Osmažíme cibuli, česnek a nakonec papriku.
Přidáme maso, osolíme a orestujeme. Přidáme rajský protlak a přiměřené množství horké vody. Vložíme čajové vajíčko s kořením. Dusíme do měkka. Nakonec přidáme hrášek a ještě chvilku podusíme.