Rybí kuličky v rajčatové omáčce

Recepty, Ryby

Suroviny

400 g rybího filé (může být i jakákoliv ryba)
sůl
pepř
muškátový květ
3 rohlíky
1 cibule
1 lžíce sekané petrželky
1/2 pórku
2 lžíce hladké mouky
2 vejce
omáčka:
400 g rajčat
5 lžic oleje
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
2 stroužky česneku
špetka oregana
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rybacie mäso zomelieme na mäsovom mlynčeku. Rožky namočíme do vody, necháme nabobtnať a dobre vyžmýkame.

  2. Zmiešame rybacie mäso s vyžmýkanými rožkami a ostatnými surovinami (pór narežeme nadrobno) a dobre premiešame. Vypracujeme hustú zmes.

  3. Na oleji opražíme narezanú cibuľu, zasypeme múkou a pridáme na kocky narezané paradajky. Dobre povaríme a prepasírujeme cez sitko. Omáčku posolíme, okoreníme, ochutíme oreganom a cesnakom.

  4. Z rybacej hmoty sformujeme guličky s priemerom asi 3 cm a dáme ich na 15 minút variť do omáčky. Podávame so zemiakmi, posypané sekanou petržlenovou vňaťou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!