Kaiserky s chlebovou směsí
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 225 g chlebová směs
- 225 g hladké mouky
- 1 vejce
- 300 ml mléka
- 80 g rozpuštěného vlahého másla
- 1 lžičku soli
- 1 lžičku medu
- 20 g droždí
- na potření 1 vejce
- na posyp různá semínka
Postup Kaiserky s chlebovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Z poloviny vlažného mléka, lžičky medu si uděláme kvásek a necháme na teplém místě vykynout.
Do mísy dáme veškeré sypké ingredience, promícháme, přidáme vejce, mléko s rozpuštěným máslem. Promícháme, přilijeme kvásek a zaděláme těsto, nesmí se lepit. Posypeme moukou a necháme v teple kynout.
Po vykynutí rozdělíme na stejné díly a tvarujeme pečivo.
Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C 15-20 minut. Doba pečení je informatvní.