Špaldové kaiserky
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 250 g hladké mouky
- 250 g špaldové mouky
- 260 ml vlažné vody
- 40 g oleje
- 15 g droždí čerstvé
- 1 lžička medu
- 1 lžička soli
- Posyp:
- hrubozrnná sůl
- mák
- kmín
- semínka atd.
Postup Špaldové kaiserky
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny dáme nejdřív suroviny tekuté a pak obě mouky, sůl, droždí, cukr, med. Zapneme program na hnětení a kynutí (1:30 h.)
Po vykynutí těsto rozdělíme na 14 bochánků, buď použijeme raznici na kaiserky nebo je zapleteme.
Kaiserky potřeme vodou, dáme posyp a dáme péct na 180 C na cca 20 minut, raději ke konci hlídáme.