Vařené vejce a mascarpone s vinným želé
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 3 vařená vejce na tvrdo
- 2 plátky sýru Mascarpone s červeným pepřem (Lidl)
- 2 plátky Mascarpone s cibulí a bylinkami
- 2 plátky Mascarpone s rajčaty a bazalkou
- 2 PL vinného želé
- sůl
- čerstvě umletý červený pepř
- čerstvě umletý zelený pepř dle chuti
- špetka pálivé papriky
- asi 2 PL salátu Moravanka (aby byly obsaženy všechny druhy zeleniny)
- vhodná miska na směs
Postup Vařené vejce a mascarpone s vinným želé
Postup přípravy receptu
-
Vejce oloupeme a nakrájíme na velmi drobné kousky, sýr taktéž natrháme na drobno - je poměrně měkký. Osolíme, opepříme, přidáme papriku a pečlivě vejce i sýr vidličkou promícháme.
Misku vypláchneme studenou vodou. Na dno misky vložíme 1 PL Moravanky a zalijeme 1 PL rozpuštěného želé. Počkáme chvilku na zatuhnutí.
Pak do misky vtlačíme vaječnou směs, poklademe Moravankou a zalijeme zbytkem želé. Necháme ztuhnout. Vhodné na rychlé pohoštění, předkrm i jako součást obložených mís.