Vepřové srdce na uzené paprice
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 3 ks vepřového srdce
- 1 velká cibule
- 6 kuliček nového koření
- 3 bobkové listy
- 4 kávové lžičky uzené papriky
- 20 dkg uzeného špeku
- 1 kostka masoxu
- hladká mouka
- pepř
- sůl
Postup Vepřové srdce na uzené paprice
Postup přípravy receptu
-
Uzený špek nakrájíme na kostičky a dáme škvařit do hrnce. Přidáme najemno nakrájenou cibuli uzenou mletou papriku a společně zlehka orestujeme.
Srdce zbavíme krevních sraženin a nakrájíme na stejně velké kostky.
Přidáme do hrnce k opražené cibuli se špekem a lehce orestujeme. Podlijeme vodou. Nové koření, bobkový list a kostku masoxu přidáme do hrnce k vepřovému srdci, promícháme a dusíme do měkka. Dusíme, až je srdce měkké což trvá asi 45 minut.
Na zahuštění rozmícháme trochu hladké mouky ve vodě a vlijeme do hrnce k masu. Lehce provaříme cca 15 minut. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží vhodné jsou i špecle.