Podzimní teplý salát z kořenové zeleniny s ořechy
Recepty, SalátySuroviny
- 2 velké mrkve
- 2 petržele
- 1/2 středně velkého celeru
- 1 větší batát
- 2 menší bulvičky červené řepy
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- 2 hrsti vlašských ořechů, nasekaných nahrubo
- hrst nasekané petrželky
- šťáva z poloviny citrónu
- 1/2 - 1 lžíce vinného octa
Postup Podzimní teplý salát z kořenové zeleniny s ořechy
Postup přípravy receptu
-
Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kolečka, batát, celer a řepu oloupeme a nakrájíme na menší plátky. Zeleninu dáme do zapékací misky, polijeme 2 lžícemi oleje, lehce osolíme a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Během pečení občas opatrně promícháme a pečeme asi 30 minut, až je zelenina měkká, ale ještě pevná.
V misce smícháme ořechy, petrželku, citrónovou šťávu, zbytek oleje, sůl, pepř a ocet podle chuti.
Upečenou zeleninu přelijeme připravenou zálivkou a teplé podáváme.