Podzimní teplý salát z kořenové zeleniny s ořechy

Recepty, Saláty

Suroviny

2 velké mrkve
2 petržele
1/2 středně velkého celeru
1 větší batát
2 menší bulvičky červené řepy
4 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
2 hrsti vlašských ořechů, nasekaných nahrubo
hrst nasekané petrželky
šťáva z poloviny citrónu
1/2 - 1 lžíce vinného octa

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kolečka, batát, celer a řepu oloupeme a nakrájíme na menší plátky. Zeleninu dáme do zapékací misky, polijeme 2 lžícemi oleje, lehce osolíme a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Během pečení občas opatrně promícháme a pečeme asi 30 minut, až je zelenina měkká, ale ještě pevná.

  2. V misce smícháme ořechy, petrželku, citrónovou šťávu, zbytek oleje, sůl, pepř a ocet podle chuti.

  3. Upečenou zeleninu přelijeme připravenou zálivkou a teplé podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!