Podzimní zeleninová polévka připomínající Minestrone

Recepty, Polévky

Suroviny

1 středně velká cibule
2-3 stroužky česneku
řapíkatý celer dle obliby - dala jsem dva řapíky
1 středně velká mrkev
1 malá cuketka
1 vrchovatá PL rajčatového protlaku
1/4 malé kapusty
150 g konzervované cizrny bez nálevu (nebo bílých fazolí)
hrst těstovin (typu vrtulek)
sůl, pepř (ideálně směs čtyř čerstvě mletých pepřů)
olej

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme dva kastroly nebo hluboké pánve, menší a větší. V menším rozehřejeme olej, vhodíme nakrájenou cibuli, necháme za občasného zamíchání zezlátnout. Mezitím nakrájíme řapíky celeru na drobné plátky, mrkev na plátky. Přihodíme k cibuli a necháme restovat několik minut, občas promícháme. Když už to všechno voní, lehce osolíme, opepříme, přidáme nasekaný česnek a rajčatový protlak, zase restujeme pár minut, zalejeme vařící vodou, zamícháme, přiklopíme a vaříme do skoro změknutí mrkve, to je chvilka.

  2. Ve větším kastrolu orestujeme do zlatova na troše oleje kapustu nasekanou na větší kousky, přidáme cuketu nadrobno nakrájenou, osolíme, opepříme, zalejeme obsahem menšího kastrolu, ev. dolijeme vařící vodou do požadované konsistence, přidáme cizrnu/fazole a těstoviny a povaříme do změknutí těstovin.

  3. Tipy: - podáváme tak, jak je uvařeno - další porce zakápneme oliváčem, posypeme parmezánem a bazalkou - pokud už jsme vyjedli všechny těstoviny, zbytek projedeme tyčovým mixerem do krémova, přidáme trochu demi glace, provaříme a dozdobíme krutonky


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!