Barevný salát z pečených brambor s ředkvičkami a olivami
Recepty, SalátySuroviny
- 500 g menších brambor
- 5 nakládaných okurek
- 1 svazek ředkviček
- 1 cibule
- 1 jarní cibulka
- 6-8 zelených oliv
- 1,5 PL olivového oleje
- šťáva z citronu
- sůl
- pepř
- kopr čerstvý nebo sušený
Postup Barevný salát z pečených brambor s ředkvičkami a olivami
Postup přípravy receptu
-
Brambory i se slupkou omyjeme a vaříme v osolené vodě cca 15 minut. Slijeme a rozložíme na plech. Pokud máme větší brambory, pokrájíme je na větší kolečka nebo půlky. Pečeme cca 10 minut na 180-190°C. Okurky, ředkvičky a jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Olivy propláchneme vodou.
Cibuli pokrájíme na proužky. Zchladlé brambory promícháme se zeleninou a olivami, pokapeme olivovým olejem a šťávou z citronu. Podle chuti osolíme, opepříme a posypeme koprem.