Barevný salát z pečených brambor s ředkvičkami a olivami

Recepty, Saláty

Suroviny

500 g menších brambor
5 nakládaných okurek
1 svazek ředkviček
1 cibule
1 jarní cibulka
6-8 zelených oliv
1,5 PL olivového oleje
šťáva z citronu
sůl
pepř
kopr čerstvý nebo sušený

Postup přípravy receptu

  1. Brambory i se slupkou omyjeme a vaříme v osolené vodě cca 15 minut. Slijeme a rozložíme na plech. Pokud máme větší brambory, pokrájíme je na větší kolečka nebo půlky. Pečeme cca 10 minut na 180-190°C. Okurky, ředkvičky a jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Olivy propláchneme vodou.

  2. Cibuli pokrájíme na proužky. Zchladlé brambory promícháme se zeleninou a olivami, pokapeme olivovým olejem a šťávou z citronu. Podle chuti osolíme, opepříme a posypeme koprem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!