Dvoubarevný koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

Spodní tmavé těsto:
20 dkg polohrubé mouky
10 dkg cukru
10 dkg másla
2 vejce
půl prášku do pečiva
1 lžíce kakaa
Tvarohová náplň:
2 tvarohy
1 dl mléka
3 lžíce cukru (nebo podle chuti)
Horní světlé těsto:
20 dkg polohrubé mouky
10 dkg cukru
10 lžic oleje
2 vejce
půl prášku do pečiva
sklenka vody cca 1 dl

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na spodní těsto smíchat na vále, vyválet válečkem placku a vložit do vymazaného nebo pečícím papírem vyloženého pekáčku.

  2. Tvarohy rozmačkat vidličkou, přidat mléko a cukr, dobře vše promíchat, ochutnat. Lžící nanést na vrstvu tmavého těsta do pekáčku, rozetřít po celé ploše.

  3. Do mísy vložit všechny ingredience na světlé těsto, dobře promíchat a nalít na tvarohovou náplň.

  4. Pekáček vložit do rozehřáté trouby a péct cca 40 minut (horkovzdušná trouba na 160 st.). Po upečení koláč obrátíme kakaovým těstem nahoru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!