Dvoubarevný koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- Spodní tmavé těsto:
- 20 dkg polohrubé mouky
- 10 dkg cukru
- 10 dkg másla
- 2 vejce
- půl prášku do pečiva
- 1 lžíce kakaa
- Tvarohová náplň:
- 2 tvarohy
- 1 dl mléka
- 3 lžíce cukru (nebo podle chuti)
- Horní světlé těsto:
- 20 dkg polohrubé mouky
- 10 dkg cukru
- 10 lžic oleje
- 2 vejce
- půl prášku do pečiva
- sklenka vody cca 1 dl
Postup Dvoubarevný koláč
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na spodní těsto smíchat na vále, vyválet válečkem placku a vložit do vymazaného nebo pečícím papírem vyloženého pekáčku.
Tvarohy rozmačkat vidličkou, přidat mléko a cukr, dobře vše promíchat, ochutnat. Lžící nanést na vrstvu tmavého těsta do pekáčku, rozetřít po celé ploše.
Do mísy vložit všechny ingredience na světlé těsto, dobře promíchat a nalít na tvarohovou náplň.
Pekáček vložit do rozehřáté trouby a péct cca 40 minut (horkovzdušná trouba na 160 st.). Po upečení koláč obrátíme kakaovým těstem nahoru.