Fazolky s citronem a bylinkami

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

zelené fazolky rozkrojené napůl
2 lžíce olivového oleje
1 drobně nasekaný stroužek česneku
2 lžičky hořčice - libovolný druh
1 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
1 lžička najemno nasekaného tymiánu
1 lžíce najemno nasekané petrželky
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém hrnci uvedeme do varu mírně osolenou vodu.

  2. Zelené fazolky vložíme do vroucí vody a povaříme asi 5 minut, aby získaly jasně zelenou barvu a změkly. Poté je důkladně slijeme a okamžitě nasypeme do mísy se studenou vodou tak, aby byly všechny úplně ponořené a necháme je zcela vychladnout.

  3. Mezitím smícháme olej, česnek, hořčici, citronovou šťávu, tymián a petrželku tak, aby se všechny suroviny řádně spojily.

  4. Před podáváním cinkneme v mikrovlnce na dvě minutky vycezené a vychladlé fazolky a přelijeme studenou zálivkou. Jako přílohu jsem zvolil rozmarýnové brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!