Zadělávané fazolky po mém
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- cca 400-500 g čerstvých fazolek
- 1 cibule
- lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 200 ml podmáslí
- cca 200 ml vývaru (kuřecí nebo z kostí)
- 30-50 ml smetany (20%)
- mléko dle potřeby
- 3 kuličky nového koření
- sůl
- bílý pepř
- cukr
Postup Zadělávané fazolky po mém
Postup přípravy receptu
-
Fazolky umyjeme, necháme okapat a odkrojíme tvrdé konce. Nakrájíme je menší kousky. Zalijeme je vývarem tak, aby byl zároveň, přidáme koření a vaříme cca pět-šest minut na skus.
Fazolky scedíme a vložíme do ledové vody. Na másle orestujeme cibulku do sklovata a zasypeme moukou. Zalijeme vývarem z fazolek a necháme provařit asi 10 minut.
Odebereme trochu omáčky a zředíme s podmáslím. Vlijeme do bešamelu a přidáme fazolky. Vše společně krátce provaříme a před koncem zjemníme smetanou.
Omáčku můžeme případně naředit mlékem. Nakonec dochutíme pepřem, solí a cukrem. Ocet není třeba, podmáslí je nakyslé. Podáváme s vařenými bramborami a vejci.