Zadělávané drůbky

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

Na vývar:
200 g kuřecích srdíček
200 g kuřecích žaludků
200 g kuřecích jater
1 mrkev
1/4 celeru
1 menší cibule
2 kuličky nového koření
10 kuliček celého pepře
1 bobkový list
sůl
Na omáčku:
200 ml šlehačky
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1 žloutek

Postup přípravy receptu

  1. Drůbky dáme vařit do vody se zeleninou, solí a kořením, já vařím v Papinově hrnečku asi 20 min.

  2. Uvařené drůbky scedíme, vývar si ponecháme, drůbky taky, vyvařenou zeleninu již dál nepoužívám, co měla, dala do vývaru.

  3. Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme zchladlým vývarem, povaříme a přidáme smetanu. Dochutíme solí a pepřem.

  4. Do hotové omáčky vmícháme žloutek a vložíme pokrájené drůbky. Již nevaříme.

  5. Podáváme s rýží, těstovinami či libovolnou jinou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!