Zadělávané drůbky
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- Na vývar:
- 200 g kuřecích srdíček
- 200 g kuřecích žaludků
- 200 g kuřecích jater
- 1 mrkev
- 1/4 celeru
- 1 menší cibule
- 2 kuličky nového koření
- 10 kuliček celého pepře
- 1 bobkový list
- sůl
- Na omáčku:
- 200 ml šlehačky
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 žloutek
Postup Zadělávané drůbky
Postup přípravy receptu
-
Drůbky dáme vařit do vody se zeleninou, solí a kořením, já vařím v Papinově hrnečku asi 20 min.
Uvařené drůbky scedíme, vývar si ponecháme, drůbky taky, vyvařenou zeleninu již dál nepoužívám, co měla, dala do vývaru.
Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme zchladlým vývarem, povaříme a přidáme smetanu. Dochutíme solí a pepřem.
Do hotové omáčky vmícháme žloutek a vložíme pokrájené drůbky. Již nevaříme.
Podáváme s rýží, těstovinami či libovolnou jinou přílohou.