Papriky na zimu - Papryka na zimę
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- Suroviny:
- 5 kg čerstvých paprik
- 1 velká palice česneku (kdo chce, může dát i dvě hlavy)
- 8 dkg soli
- 1 sklenka cukru (250 ml)
- 1 sklenka octa 10% (250 ml)
- 1/2 sklenky oleje (125 ml)
Postup Papriky na zimu - Papryka na zimę
Postup přípravy receptu
-
Papriku krájím na kostky kolem 1–1,5cm.
Ve větším kbelíku zasypávám solí a nechávám odstát minimálně na 4 hodiny, nejlépe přes noc. Jde o to, aby paprika pustila šťávu. Na fotce je to ostatně vidět.
Puštěnou šťávu nevylévám. Přidám cukr, olej, česnek pokrájený na plátky. Promíchám a znovu nechám odstát, zhruba 2 hodiny. Po tom plním do sklínek.
Zavařím cca 5–10 minut, vytáhnu, otočím dnem vzhůru a zakryji ručníkem. Někomu spíš chutná paprika měkká, je tedy na vůli toho každého. Vynikající je česnek z této papriky. Všechno je voňavé a chutné. Máme-li slabší ocet, ubereme mírně cukru.