Papriky na zimu - Papryka na zimę

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

Suroviny:
5 kg čerstvých paprik
1 velká palice česneku (kdo chce, může dát i dvě hlavy)
8 dkg soli
1 sklenka cukru (250 ml)
1 sklenka octa 10% (250 ml)
1/2 sklenky oleje (125 ml)

Postup přípravy receptu

  1. Papriku krájím na kostky kolem 1–1,5cm.

  2. Ve větším kbelíku zasypávám solí a nechávám odstát minimálně na 4 hodiny, nejlépe přes noc. Jde o to, aby paprika pustila šťávu. Na fotce je to ostatně vidět.

  3. Puštěnou šťávu nevylévám. Přidám cukr, olej, česnek pokrájený na plátky. Promíchám a znovu nechám odstát, zhruba 2 hodiny. Po tom plním do sklínek.

  4. Zavařím cca 5–10 minut, vytáhnu, otočím dnem vzhůru a zakryji ručníkem. Někomu spíš chutná paprika měkká, je tedy na vůli toho každého. Vynikající je česnek z této papriky. Všechno je voňavé a chutné. Máme-li slabší ocet, ubereme mírně cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!