Vepřové maso na způsob džuveče
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g jakéhokoliv vepřového masa
- 4 větší cibule
- 100 g slaniny (nemusí být)
- 4 rajčata
- 4 čerstvé papriky
- 2 hrsti fazolek zelených
- 6 žampionú
- 4 střední brambory
- tak asi 100 g rýže
- pár lžic rajčatového protlaku (nemusí být)
- 4 lžíce sádla
- provensálské koření
- petržel
- pažitka
- pepř
- sůl
Postup Vepřové maso na způsob džuveče
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si v jiném pekáči než ve kterém budeme péct zprudka osmahneme maso, nakrájené na menší kostky na sádle, až se opeče ze všech stran, přidáme nakrájené cibule na měsíčky a necháme jí jen tak zesklovatět, vypneme a necháme bokem stát.
V druhém pekáči si rozpustíme sádlo a celé dno poklademe bramborami, nakrájenými na kolečka. Do větší mísy přendáme maso s cibulí, přidáme rýži, papriky nakrájené na kolečka, fazolky, žampiony na plátky, nasekanou petržel, posypeme provensálským kořením, dáme pepř a osolíme.
Všechno pěkně promícháme a na připravené brambory v pekáči navrstvíme tuto směs. Navrch rozprostřeme rajčata na plátky a můžeme pokecat rajčatovým protlakem (já ho dala, měla jsem málo rajčat a byl tam dobrý), podlijeme 200 ml vody, přikryjeme.
Dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme 1 hodinu. Mezi pečením ještě zalijeme vodou, ne moc, jen aby jídlo bylo hezky vlhké.