Povidlové knedlíky - pripečené blbouny

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

310 g polohrubé mouky
1/4 l vlažného mléka
1/2 kostky droždí
2 CL cukru krystal
1 CL soli
1 žloutek
1 lžíce oleje
3 PL vlažné vody
trochu mouky na podsypání
olej
Na plnění:
povidla
Na posypání:
mák
moučkový cukr
Na polití:
rozpuštěné máslo

Postup přípravy receptu

  1. Zamiesime cesto na knedle a prikryté necháme vykysnúť cca 3/4 hodiny. Cesto na pomúčenej podložke rozvaľkáme a rozkrájame na štvorce alebo vykrojíme kolesá.

  2. Na každý kúsok cesta dáme primerané množstvo hustého lekváru a zabalíme ich ako batôžky, prikryjeme utierkou a necháme dokysnúť ešte 1/2 hodinku.

  3. Do panvice dáme rozohriať 2 PL oleja, vložíme batôžky a necháme ich zospodu pripiecť.

  4. Potom prilejeme asi 1 -1,2 dl vody a prikryjeme pokrievkou. Po cca 10 - 12 min. môžeme vybrať. Poprepichujeme ich kvôli uniknutiu pary. Na tanieri posypeme a polejeme maslom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!