Povidlové knedlíky - pripečené blbouny
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 310 g polohrubé mouky
- 1/4 l vlažného mléka
- 1/2 kostky droždí
- 2 CL cukru krystal
- 1 CL soli
- 1 žloutek
- 1 lžíce oleje
- 3 PL vlažné vody
- trochu mouky na podsypání
- olej
- Na plnění:
- povidla
- Na posypání:
- mák
- moučkový cukr
- Na polití:
- rozpuštěné máslo
Postup Povidlové knedlíky - pripečené blbouny
Postup přípravy receptu
-
Zamiesime cesto na knedle a prikryté necháme vykysnúť cca 3/4 hodiny. Cesto na pomúčenej podložke rozvaľkáme a rozkrájame na štvorce alebo vykrojíme kolesá.
Na každý kúsok cesta dáme primerané množstvo hustého lekváru a zabalíme ich ako batôžky, prikryjeme utierkou a necháme dokysnúť ešte 1/2 hodinku.
Do panvice dáme rozohriať 2 PL oleja, vložíme batôžky a necháme ich zospodu pripiecť.
Potom prilejeme asi 1 -1,2 dl vody a prikryjeme pokrievkou. Po cca 10 - 12 min. môžeme vybrať. Poprepichujeme ich kvôli uniknutiu pary. Na tanieri posypeme a polejeme maslom.