Krtkova kapsa
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 60-70 dkg libovějšího bůčku
- 1 větší syrový brambor
- 10 dkg ementálu
- 1/2 rohlíku
- 1/2 červené kapie
- 1 menší cibule
- 1 stroužek česneku
- 5 dkg mletého masa z bůčku
- 2 PL hořčice
- sůl
- pepř
Postup Krtkova kapsa
Postup přípravy receptu
-
Ve vykostěném a kůže zbaveném bůčku nožem řízneme kapsu a dostatečně celé osolíme.
Všechny ostatní ingredience nakrájíme na kostičky, promícháme s mletým bůčkem (může být cokoliv, co je od masa), osolíme, opepříme a naplníme tím kapsu.
Umístíme do malého pekáčku (nebo kastrólku) tak, aby obsah kapsy nevytekl (a aby kapsa nepadla, můžeme dokola utemovat syrovými bramborami a máme hned i přílohu).
Podlijeme, strčíme do hodně vyhřáté trouby, pečeme, přeléváme vypečenou šťávou.