Povidlové buchty z horkovzdušné fritézy
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g polohrubé mouky
- 1 žloutek
- 2 lžíce roztopeného másla, popřípadě oleje, Hery
- 1/4 kostičky droždí
- 2 lžíce cukru do těsta + 1 lžička do kvásku
- 2 dl mléka
- špetka soli
- máslo na potření buchet
- povidla
- moučkový cukr na posypání
Postup Povidlové buchty z horkovzdušné fritézy
Postup přípravy receptu
-
Do hrnku nalijeme mléko, které mírně ohřejeme, přidáme lžičku cukru, droždí, přikryjeme ubrouskem a necháme vzejít kvásek.
Do misky nasypeme mouku, přidáme žloutek, máslo, cukr a sůl, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které na teplém místě necháme vykynout.
Z vykynutého těsta ukrajujeme kousky, které na pomoučněné desce zploštíme, naplníme povidly a zabalíme.
Síto horkovzdušné fritézy vysteleme pečícím papírem.
Vkládáme naplněné buchty a každou z nich pomažeme ze všech stran máslem.
Ve fritéze pečeme 25-27 minut na 160 stupňů.
Upečené buchty posypeme moučkovým cukrem.