Nudle v demi glace s česnekovými fazolkami a pecorinem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

400 g vaječných nudlí
300 g zelených fazolových lusků
1 lžíce másla
5 stroužků česneku
4 lžíce jemně nastrouhaného pecorina
sůl
na omáčku demi glace:
50 g másla
1 malá cibule
100 g slaniny
50 g hladké mouky
500 ml masového vývaru
1 bobkový list
2 stonky tymiánu
stonek petrželky
kousíček celeru (asi jako 1 článek prstu)
1 lžička rajského protlaku
70 ml kvalitního červeného vína

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme omáčku: na másle orestujeme kostičky slaniny a čtvrtky cibule, vyjmeme a uschováme. Výpek zasypeme moukou a umícháme hnědou jíšku.

  2. Zalijeme chladným vývarem, vrátíme opečenou cibuli a slaninu, přidáme bylinky, celer a rajský protlak. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu, stáhneme na nejnižší teplotu a necháme asi hodinu lehce probublávat. Poté přecedíme a dochutíme vínem.

  3. Uvaříme nudle podle návodu na obalu. V pánvi rozpálíme máslo a orestujeme na něm plátky česneku (nesmí zhnědnout).

  4. Jakmile se začne zlehka barvit, přisypeme pokrájené fazolky, orestujeme, osolíme, trochu podlijeme a dusíme na skus. Hotové promícháme s horkými těstovinami a omáčkou a ještě prohřejeme. Před podáváním posypeme jemně nastrouhaným sýrem pecorino.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!