Nudle v demi glace s česnekovými fazolkami a pecorinem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 400 g vaječných nudlí
- 300 g zelených fazolových lusků
- 1 lžíce másla
- 5 stroužků česneku
- 4 lžíce jemně nastrouhaného pecorina
- sůl
- na omáčku demi glace:
- 50 g másla
- 1 malá cibule
- 100 g slaniny
- 50 g hladké mouky
- 500 ml masového vývaru
- 1 bobkový list
- 2 stonky tymiánu
- stonek petrželky
- kousíček celeru (asi jako 1 článek prstu)
- 1 lžička rajského protlaku
- 70 ml kvalitního červeného vína
Postup Nudle v demi glace s česnekovými fazolkami a pecorinem
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve připravíme omáčku: na másle orestujeme kostičky slaniny a čtvrtky cibule, vyjmeme a uschováme. Výpek zasypeme moukou a umícháme hnědou jíšku.
Zalijeme chladným vývarem, vrátíme opečenou cibuli a slaninu, přidáme bylinky, celer a rajský protlak. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu, stáhneme na nejnižší teplotu a necháme asi hodinu lehce probublávat. Poté přecedíme a dochutíme vínem.
Uvaříme nudle podle návodu na obalu. V pánvi rozpálíme máslo a orestujeme na něm plátky česneku (nesmí zhnědnout).
Jakmile se začne zlehka barvit, přisypeme pokrájené fazolky, orestujeme, osolíme, trochu podlijeme a dusíme na skus. Hotové promícháme s horkými těstovinami a omáčkou a ještě prohřejeme. Před podáváním posypeme jemně nastrouhaným sýrem pecorino.