Strouhaná mrkvová buchta

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 velké mrkve
110 g másla
300 g polohrubé mouky
1 lžíce mleté skořice
1 lžíce jedlé sody
1 lžíce vanilkového pudinkového prášku
2 vejce
130 g cukru krupice
Na náplň:
250 g měkkého tvarohu (v kostce)
1 vejce
3 lžíce vanilkového pudinkového prášku
šťáva z jednoho citronu
lístky čerstvé máty na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev nastrouháme na jemno a máslo nakrájíme na kousky. Mouku promícháme se skořicí a sodou. Všechny suroviny smícháme, přidáme pudink, vejce, cukr a vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v lednici asi 30 min.

  2. Formu na pečení vyložíme pečícím papírem, dno pokryjeme polovinou odleženého těsta. Zbytek těsta vrátíme do lednice.

  3. Na náplň vyšleháme tvaroh, vejce, pudink a citronovou šťávu. Směs vlijeme na těsto ve formě. Zbylé těsto pak rychle, pokud je ztuhlé, nastrouháme na povrch moučníku.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160°C asi 50 min. Necháme vychladnout a rozkrojíme na jednotlivé řezy, které ozdobíme lístky máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!