Strouhaná mrkvová buchta
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 velké mrkve
- 110 g másla
- 300 g polohrubé mouky
- 1 lžíce mleté skořice
- 1 lžíce jedlé sody
- 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku
- 2 vejce
- 130 g cukru krupice
- Na náplň:
- 250 g měkkého tvarohu (v kostce)
- 1 vejce
- 3 lžíce vanilkového pudinkového prášku
- šťáva z jednoho citronu
- lístky čerstvé máty na ozdobu
Postup Strouhaná mrkvová buchta
Postup přípravy receptu
-
Mrkev nastrouháme na jemno a máslo nakrájíme na kousky. Mouku promícháme se skořicí a sodou. Všechny suroviny smícháme, přidáme pudink, vejce, cukr a vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v lednici asi 30 min.
Formu na pečení vyložíme pečícím papírem, dno pokryjeme polovinou odleženého těsta. Zbytek těsta vrátíme do lednice.
Na náplň vyšleháme tvaroh, vejce, pudink a citronovou šťávu. Směs vlijeme na těsto ve formě. Zbylé těsto pak rychle, pokud je ztuhlé, nastrouháme na povrch moučníku.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 160°C asi 50 min. Necháme vychladnout a rozkrojíme na jednotlivé řezy, které ozdobíme lístky máty.