Vynikající roláda

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
5 vajec
120 g cukru
2 lžíce Solamylu
2 lžíce kakaa
Náplň:
250 ml mléka
2/3 sáčku vanilkového pudinkového prášku
100 g moučkového cukru
160 g másla
3 lžíce rumu
2 lžíce mletých vlašských ořechů
3 lžíce nasekaných vlašských ořechů
hrst (půlek)jader vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Rozdělíme ji na 2 díly (zhruba na poloviny). Do menší části vmícháme solamyl, do větší prosáté kakao. Plech vyložíme pečicím papírem a oba druhy těsta na něj pomalu nalijeme tak, aby se uprostřed spojily.

  2. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C 9-10 minut. Korpus překlopíme na utěrku a odstraníme papír. Piškot i s utěrkou stočíme do rolády (začínáme ze světlé strany) a necháme zchladnout.

  3. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme krém. Za občasného míchání ho necháme zchladnout. Poté ho rozšleháme a zašleháme do něj kousky změklého másla, rum a mleté ořechy.

  4. Korpus rozbalíme, potřeme krémem, posypeme sekanými ořechy a svineme. Roládu necháme v lednici ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!