Vynikající roláda
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 5 vajec
- 120 g cukru
- 2 lžíce Solamylu
- 2 lžíce kakaa
- Náplň:
- 250 ml mléka
- 2/3 sáčku vanilkového pudinkového prášku
- 100 g moučkového cukru
- 160 g másla
- 3 lžíce rumu
- 2 lžíce mletých vlašských ořechů
- 3 lžíce nasekaných vlašských ořechů
- hrst (půlek)jader vlašských ořechů
Postup Vynikající roláda
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Rozdělíme ji na 2 díly (zhruba na poloviny). Do menší části vmícháme solamyl, do větší prosáté kakao. Plech vyložíme pečicím papírem a oba druhy těsta na něj pomalu nalijeme tak, aby se uprostřed spojily.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C 9-10 minut. Korpus překlopíme na utěrku a odstraníme papír. Piškot i s utěrkou stočíme do rolády (začínáme ze světlé strany) a necháme zchladnout.
Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme krém. Za občasného míchání ho necháme zchladnout. Poté ho rozšleháme a zašleháme do něj kousky změklého másla, rum a mleté ořechy.
Korpus rozbalíme, potřeme krémem, posypeme sekanými ořechy a svineme. Roládu necháme v lednici ztuhnout.