Salát Waldorf, vynikající příloha k masům
Recepty, SalátySuroviny
- 1/4 velké bulvy celeru
- řapíkatý celer - 10 cm z 5 řapíků ze svazku
- 1 jablko
- 1 hrst vlašských ořechů
- 2 PL majonézy
- 2 PL zakysané smetany tučné
- 1/2 citrónu
- sůl
- pepř
Postup Salát Waldorf, vynikající příloha k masům
Postup přípravy receptu
-
1/4 bulvy celeru oloupáte a nastrouháte na hrubo na dlouhé kousky.
Nakrájíte 5 řapíků celeru cca 10 cm dlouhých - na kroužky.
Nakrájíte jedno jablko na kostky, přidáme vlašské ořechy lehce pokrájené a vše promícháme, osolíme a opeříme.
Přidáme zakysanou smetanu, majonézu a šťávu z citrónu, promícháme a necháme odležet min. 15 minut. Poté finálně dochutíme a servírujeme.