Lehký salát z červené řepy, pórku a mandarinek
Recepty, SalátySuroviny
- miska na jemné plátky nakrájené červené řepy
- půl misky na jemné plátky nakrájeného pórku
- půl misky na kousky nakrájených kompotovaných mandarinek
- 2 PL extra panenského olivového oleje
- 1 KL dijonské hořčice
- střik balzamického octa
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
- trocha štávy z mandarinkového kompotu
Postup Lehký salát z červené řepy, pórku a mandarinek
Postup přípravy receptu
-
Omytou řepu pečeme zabalenou ve dvojitém alobalu v troubě na 150 st. podle velikosti doměkka - řípa velikosti pěsti potřebuje minimálně hodinu. Necháme vychladnout.
Smícháme suroviny na zálivku, měla by být dost intenzivní chuti - slano/sladko/kyselé. Přidáme řepu, pórek a mandarinky, promícháme a necháme chvíli odležet - stačí půl hodinky. Množství zálivky by mělo být takové, aby se v ní řepa důkladně obalila, ale ne tolik, aby salát plaval.