Karbanátky z ovesných vloček a vajec

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 hrnky ovesných vloček
1,5 hrnku mléka
1/2 cibule
1 PL oleje
3-4 stroužky česneku
sůl
pepř
majoránka
6 ks vajec vařených natvrdo
1 syrové vejce
strouhanka dle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vločky zalejeme mliekom a necháme odstáť 2-3 hodiny.

  2. Na oleji osmažíme drobno pokrájanú cibuľu.

  3. K napučaným vločkám nastrúhame uvarené vajíčka, pridáme podusenú cibuľu, osolíme, okoreníme čiernym korením a majoránkou, pretlačíme cesnak, zapracujeme surové vajce. Podľa potreby zahustíme strúhankou - cca 6 PL.

  4. Formujeme karbanátky, obaľujeme strúhankou a smažíme na oleji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!