Karbanátky dle uživatelky Hospodyně
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého vepřového masa s aspoň 30% tuku
- 2 starší rohlíky
- ohřáté mléko dle potřeby
- 3 stroužky česneku
- 1 střední cibulka
- 1/4 KL kmínu
- 1/2 PL majoránky
- 1/4 KL mletého pepře
- 1 vajíčko
- 1/2 PL petrželky
- sůl
- Na obalení:
- 1 vajíčko
- mléko dle potřeby
- hladká mouka s práškem do pečiva
- strouhanka
Postup Karbanátky dle uživatelky Hospodyně
Postup přípravy receptu
-
Maso vložíme do mísy robotu s hnětacím hákem, jemně osolíme a pomalu hněteme do hladké směsi asi 20-25 minut. Maso musí začít pouštět vlákna, vznikne homogenní směs. Okraje mísy smázneme stěrkou, aby se prohnětlo vše. Mezitím nakrájíme rohlíky, zalijeme teplým mlékem tak, aby nebyly moc mokré. Prohněteme rukou a jestli jsou suché, opatrně přidáme mléko. Když maso v robotu zvláční, přidáme namočené rohlíky, nadrobno nakrájenou cibulku, jemně utřený česnek, kmín, majoránku, pepř a petrželku. Dosolíme a necháme rozmíchat. Ochutnáme, jestli je maso dost slané, nepolknout!
Uděláme ze směsi karbanátky, vyjde 9 velkých karbanátků.
Karbanátky obalíme v trojobalu, do hladké mouky přisypeme trošku prášku do pečiva. Strouhanku trošku přitlačíme Ihned smažíme v rozpáleném oleji do zlatova, cca 4 minuty z obou stran. Karbanátky obalujeme až těsně před vložením do oleje.