Kuřecí steaky na žampionech a smetaně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kusy stehenních řízků bez kůže
3 stroužky česneku
200 g žampionů
180 ml smetany
60 ml kuřecího vývaru
zelené fazolky
mrkev
sůl
2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozpálíme olej a mírně naklepané, osolené maso na něm zprudka opékáme z obou stran asi 3-4 minuty. Maso vyjmeme z pánve a vložíme je mezi 2 talíře, aby udrželo teplo.

  2. Do výpeku dáme nakrájené žampiony, pokud je potřeba, přidáme trochu oleje a opékáme je dohněda.

  3. Pak vmícháme česnek nakrájený na plátky, přilijeme smetanu a vývar a vaříme asi 4-5 minut do zhoustnutí. Podle chuti dosolíme. Do smetanového základu vrátíme maso a společně prohřejeme.

  4. Mrkev nakrájíme na nudličky a společně s fazolkami ohříváme na páře cca 15 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!