Kuřecí steaky na žampionech a smetaně
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kusy stehenních řízků bez kůže
- 3 stroužky česneku
- 200 g žampionů
- 180 ml smetany
- 60 ml kuřecího vývaru
- zelené fazolky
- mrkev
- sůl
- 2 lžíce olivového oleje
Postup Kuřecí steaky na žampionech a smetaně
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozpálíme olej a mírně naklepané, osolené maso na něm zprudka opékáme z obou stran asi 3-4 minuty. Maso vyjmeme z pánve a vložíme je mezi 2 talíře, aby udrželo teplo.
Do výpeku dáme nakrájené žampiony, pokud je potřeba, přidáme trochu oleje a opékáme je dohněda.
Pak vmícháme česnek nakrájený na plátky, přilijeme smetanu a vývar a vaříme asi 4-5 minut do zhoustnutí. Podle chuti dosolíme. Do smetanového základu vrátíme maso a společně prohřejeme.
Mrkev nakrájíme na nudličky a společně s fazolkami ohříváme na páře cca 15 min.