Pečená kuřecí stehna a la bažant

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 velká kuřecí stehna
80 g slaniny
10 kuliček celého pepře
8 kuliček nového koření
2-3 bobkové listy
1/2 lžičky tymiánu
1 mrkev
1/8 celeru
1 střední cibule
2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
sůl
300 ml vývaru z kuřecího bujonu

Postup přípravy receptu

  1. Stehna osolíme, protkneme špalíčky slaniny. Vložíme je do pánve nebo kastrolu s rozehřátým zbytkem slaniny nakrájené na malé kostičky. Po obou stranách osmažíme a přidáme mrkev, celer, cibuli, vše nakrájené na plátky, opečeme a pak podlijeme vývarem. K tomu přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list a tymián a dusíme po obou stranách.

  2. Po 20 minutách dáme do pekáčku a pečeme stehna 25 minut zakrytá. Odkryjeme je a dopečeme do měkka. Během pečení stehna poléváme vývarem, nebo teplou vodou.

  3. Upečená stehna vyjmeme ze šťávy a dáme do tepla. Do šťávy přidáme máslo, necháme rozpustit, zaprášíme ji moukou, promícháme a pak teprve dolijeme vývarem a povaříme. Šťávu procedíme, dochutíme solí a pepřem a vrátíme do ní maso. Podáváme s knedlíkem, nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!