Pečená kuřecí stehna a la bažant
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 velká kuřecí stehna
- 80 g slaniny
- 10 kuliček celého pepře
- 8 kuliček nového koření
- 2-3 bobkové listy
- 1/2 lžičky tymiánu
- 1 mrkev
- 1/8 celeru
- 1 střední cibule
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- 300 ml vývaru z kuřecího bujonu
Postup Pečená kuřecí stehna a la bažant
Postup přípravy receptu
-
Stehna osolíme, protkneme špalíčky slaniny. Vložíme je do pánve nebo kastrolu s rozehřátým zbytkem slaniny nakrájené na malé kostičky. Po obou stranách osmažíme a přidáme mrkev, celer, cibuli, vše nakrájené na plátky, opečeme a pak podlijeme vývarem. K tomu přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list a tymián a dusíme po obou stranách.
Po 20 minutách dáme do pekáčku a pečeme stehna 25 minut zakrytá. Odkryjeme je a dopečeme do měkka. Během pečení stehna poléváme vývarem, nebo teplou vodou.
Upečená stehna vyjmeme ze šťávy a dáme do tepla. Do šťávy přidáme máslo, necháme rozpustit, zaprášíme ji moukou, promícháme a pak teprve dolijeme vývarem a povaříme. Šťávu procedíme, dochutíme solí a pepřem a vrátíme do ní maso. Podáváme s knedlíkem, nebo bramborem.