Jehněčí žebírka

Recepty, Jiné maso

Suroviny

jehněčí žebírka
česnek
sůl
olivový olej
snítka tymiánu
malá cuketka
1 cibule
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Prelisovaný cesnak, soľ a olej utrieme na pastu.

  2. Rebierka potrieme pastou z oboch strán, uložíme na pekáč a podlejeme trochou vody.

  3. Navrch položíme vetvičku tymiánu a v rúre pri 170°C pečieme 30 min.

  4. Potom rebierka obrátime, posypeme mletou alebo drvenou rascou a pečieme ďalších 20 min.

  5. Rebierka obložíme narezanou cibuľou a na kolieska narezanou cuketkou, ktoré osolíme a dopečieme (asi 10min). Rebierka podávame s upečenou cuketkou a cibuľou, chlebom a obložíme zeleninou a rôznymi studenými omáčkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!