Jehněčí s mátovým jogurtem

Recepty, Jiné maso

Suroviny

3 jehněčí kotletky
pepř
sůl
olej
250 fazolkových lusků
1 stroužek česneku
Omáčka:
100-150 ml bílého jogurtu
1 stroužek česneku
1 lžíce mátových lístků
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Kotletky osolíme a okoreníme. Na rozohriatom oleji opekáme kotletky z oboch strán cca 6-8 minút (3-4 min z každej strany, podľa hrúbky). Potom ich vyberieme, dáme na tanier a udržiavame v teple.

  2. Do výpeku dáme fazuľkové strúčiky, jemne osolíme a pridáme prelisovaný cesnak. Krátko, asi 4 min, restujeme.

  3. Do jogurtu pridáme cesnak, trošička soli a mätové lístky a rozmixujeme.

  4. Fazuľky dáme na tanier ku kotletkám a prelejeme mätovou omáčkou. Ihneď podávame.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!