Putimské vepřové nudličky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g libového vepřového masa (kýta, kotleta)
- 2 cibule
- 150 g žampionů
- 3-4 menší sladkokyselé okurky
- 150 g scezených sterilovaných kapií
- 2 lžíce hořčice
- 3 lžíce rajského protlaku
- 2-3 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 150 ml vývaru
- olej
- cukr
- worcester
- pepř
- sůl
Postup Putimské vepřové nudličky
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na menším množství rozpáleného oleje dohněda (lepší je přidávat maso postupně, abychom pánev příliš nezchladili, maso by se potom spíše dusilo).
Přisypeme cibuli nakrájenou na tenké klínky a restujeme dozlatova. Pokud použijeme čerstvé žampiony (což je samozřejmě lepší), přidáme plátky zároveň s cibulí.
Poté vložíme máslo, necháme rozpustit a zaprášíme hladkou moukou. Zasmahneme, zalijeme vývarem, přidáme rajský protlak a hořčici, promícháme, dosolíme a na mírné teplotě za občasného promíchání dusíme pod pokličkou zhruba 20 minut.
Mezitím scedíme kapie a okurky nakrájíme na kolečka.
Na závěr je přidáme do hotového pokrmu, promícháme, dochutíme worcesterem, přidáme dle chuti cukr (podle kyselosti rajského protlaku - průměrně tak lžičku až lžíci) a necháme prohřát. Podáváme s chlebem.