Šumperské vejce na 2 způsoby

Recepty, Mleté maso

Suroviny

700-800 g mletého masa
2 vejce
2 polévkové lžíce Solamylu
špetku mletého pepře
špetku mletého kmínu
2 polévkové lžíce plnotučné hořčice
pár kapek sójové omáčky
sůl
trochu strouhanky na zahuštění
Náplň:
4 vejce uvařená
1/2 cibule
1-2 kyselé okurky
4-8 plátků šunky nebo anglická slanina
kousek červené papriky
hořčice na potření nebo tuková blána
olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Maso, vejce, hořčici, solamyl a koření dobře promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Na mikroténový sáček potřený vodou z připraveného masa uděláme větší placky. Doprostřed dáme náplň ze salámu, okurky, papriky, cibule a vajíčka.

  2. Dobře spojíme k sobě a dáme na pekáč vymazaný troškou oleje nebo sádla. Povrch koulí potřeme hořčicí. Podlijeme troškou vody a na 180-190°C upečeme. Během pečení poléváme výpekem a podlijeme trochou vody, pokud se vypařila. Podáváme s bramborem.

  3. Vejce s tukovou blánou: postup na přípravu i pečení stejný, jenom koule nepotíráme na povrchu hořčicí, ale zabalíme do blány.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!