Pistáciový dort
Recepty, DortySuroviny
- Korpus:
- vejce -2 ks
- cukr krystal -100 g
- vanilkové aroma
- zahuštěné neslazené mléko -125 g
- prášek do pečiva - 1/2
- polohrubá mouka -150 g
- máslo -30 g
- krém:
- máslo -250 g
- 125 g zahuštěné neslazené mléko
- Pastarom pistácie - 2 lžička
- cukr moučka -60 g
- Marcipán na potažení dortu -200 g
- Pre Gel Pistácie - na zdobení cca150 g
Postup Pistáciový dort
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, přidáme vanilkové aroma, mléko, prášek do pečiva, polohrubou mouku a promícháme. Těsto nalijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 150°C cca 20 minut. Po upečení potřeme rozpuštěným máslem.
Korpus necháme vychladit a rozřízneme na dva pláty. Máslo s cukrem ušleháme do pěny a poté postupně zašleháme Pastaron a mléko, tímto krémem slepíme oba vychladlé pláty, potáhneme marcipánem a ozdobíme Pre Gelem.