Čokoládový dort s pistáciovým krémem a ganache polevou

Recepty, Dorty

Suroviny

Těsto:
350 g polohrubé mouky
350 g cukru krupice
2 lžíce holandského kakaa
2 zarovnané lžičky solamylu
2 vejce
2 dl oleje
0,5 l kefírového mléka
Krém:
3 smetany ke šlehání
2 mascarpone
cukr moučku dle chuti
pistáciová pasta dle chuti
Ganache poleva:
100 ml smetany ke šlehání
100 g čokolády (používám z Lidlu)
dovnitř libovolné ovoce, já použila maliny
zdobení dle představy

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na korpus smícháme, pečeme v troubě na 160 stupňů cca 35-40 minut. Necháme vychladnout.

  2. Smetanu vyšleháme do tuha, poté zašleháme mascarpone, cukr a pistáciovou pastu.

  3. Dort po rozkrojení mezi patry potřeme krémem, na krém dáme libovolné ovoce. Krémem obmažeme strany a vršek dortu.

  4. Ganache poleva: ohřejeme smetanu. Do horké smetany vložíme čokoládu, necháme chvilku povolit a šleháme do hladka. Po vychladnutí polijeme dort dle fantazie a nazdobíme. Já použila ostružiny, mátu, pistácie a čokoládové zdobení.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!