Čokoládový dort s pistáciovým krémem a ganache polevou
Recepty, DortySuroviny
- Těsto:
- 350 g polohrubé mouky
- 350 g cukru krupice
- 2 lžíce holandského kakaa
- 2 zarovnané lžičky solamylu
- 2 vejce
- 2 dl oleje
- 0,5 l kefírového mléka
- Krém:
- 3 smetany ke šlehání
- 2 mascarpone
- cukr moučku dle chuti
- pistáciová pasta dle chuti
- Ganache poleva:
- 100 ml smetany ke šlehání
- 100 g čokolády (používám z Lidlu)
- dovnitř libovolné ovoce, já použila maliny
- zdobení dle představy
Postup Čokoládový dort s pistáciovým krémem a ganache polevou
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na korpus smícháme, pečeme v troubě na 160 stupňů cca 35-40 minut. Necháme vychladnout.
Smetanu vyšleháme do tuha, poté zašleháme mascarpone, cukr a pistáciovou pastu.
Dort po rozkrojení mezi patry potřeme krémem, na krém dáme libovolné ovoce. Krémem obmažeme strany a vršek dortu.
Ganache poleva: ohřejeme smetanu. Do horké smetany vložíme čokoládu, necháme chvilku povolit a šleháme do hladka. Po vychladnutí polijeme dort dle fantazie a nazdobíme. Já použila ostružiny, mátu, pistácie a čokoládové zdobení.