Bramborová buchta podle naší Babči
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- brambory podle potřeby
- 2 ks vejce
- 700 g uzené krkovičky
- 200 g škvarků (mletých nebo sekaných)
- 6 stroužků česneku
- 2 cibule
- 500 g kysaného zelí
- hladká mouka dle potřeby
- mléko dle potřeby
- sádlo
- pepř
- majoránka
- prášek do pečiva
Postup Bramborová buchta podle naší Babči
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nastrouhejte brambory (bez slupky) na jemném struhadle. Osmažte na sádle cibulku a přidejte k bramborům. Asi 1/3 uzeného nakrájejte na kostičky a zbytek na plátky.
Kostky a škvarky přidejte k bramborům a potom udělejte vše jako na bramborák. Nezapomeňte na vejce. Přisypejte kypřící prášek a zamíchejte. Vymaže pekáč sádlem, dejte vrstvu těsta, položte plátky uzeného a dejte další vrstvu těsta.
Dejte do předehřáté trouby na 220 °C, nechejte asi 20 minut zatáhnout a potom pomaleji dopečte, celkem asi 45 minut. Zelí uvaříme dle chuti, doděláme cibulovou zásmažkou a je hotovo.