Grilovaná šunka s pikantní ananasovou salsou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 cm silné plátky vepřové šunky (z kýty)
- 1 ananas
- 1 malá červená cibule
- štáva z 1 limetky
- 2 PL sladké chilli omáčky
- 2 PL ústřicové nebo teriyaki omáčky
- kousek čerstvého zázvoru
- chilli paprička
- čerstvé bylinky - koriandr, petrželka, máta
- sůl
Postup Grilovaná šunka s pikantní ananasovou salsou
Postup přípravy receptu
-
Ananas zbavte slupky, nakrájejte jej na centimetrové plátky, tvrdý střed vyřízněte. Plátky grilujte, dokud se na nich nevytvoří hnědé proužky. Díky grilování získá ananas sladší a výraznější chuť, neboť zkaramelizuje. Nechte vychladnout a plátky nakrájejte na drobné kostičky. Taktéž nakrájejte najemno cibuli, posekejte bylinky a zázvor nastrouhejte na jemném struhadle.
Vše včetně ananasu vložte do misky, přilijte chilli a ústřicovou (teriyaki) omáčku, zakápněte limetkovou šťávou a dobře promíchejte. Dochuťte případně solí a kdo by chtěl salsu ještě pikantnější, přidá nadrobno posekanou chilli papričku. Vmíchejte bylinky a nechte vychladit.
Šunku ogrilujte z obou stran a podávejte se salsou.