Grilovaná šunka s pikantní ananasovou salsou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 cm silné plátky vepřové šunky (z kýty)
1 ananas
1 malá červená cibule
štáva z 1 limetky
2 PL sladké chilli omáčky
2 PL ústřicové nebo teriyaki omáčky
kousek čerstvého zázvoru
chilli paprička
čerstvé bylinky - koriandr, petrželka, máta
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ananas zbavte slupky, nakrájejte jej na centimetrové plátky, tvrdý střed vyřízněte. Plátky grilujte, dokud se na nich nevytvoří hnědé proužky. Díky grilování získá ananas sladší a výraznější chuť, neboť zkaramelizuje. Nechte vychladnout a plátky nakrájejte na drobné kostičky. Taktéž nakrájejte najemno cibuli, posekejte bylinky a zázvor nastrouhejte na jemném struhadle.

  2. Vše včetně ananasu vložte do misky, přilijte chilli a ústřicovou (teriyaki) omáčku, zakápněte limetkovou šťávou a dobře promíchejte. Dochuťte případně solí a kdo by chtěl salsu ještě pikantnější, přidá nadrobno posekanou chilli papričku. Vmíchejte bylinky a nechte vychladit.

  3. Šunku ogrilujte z obou stran a podávejte se salsou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!