Česneková polévka s bramborovou kaší

Recepty, Polévky

Suroviny

brambory
máslo
mléko
cibule
sůl
*
husí sádlo (olej)
mouka hladká
česnek
majoránka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do neosolené vody dáme vařit oloupané, nakrájené brambory.

  2. V rendlíku zatím na části tuku usmažíme cibuli dozlatova.

  3. V polévkovém hrnci na tuku upražíme světlou zásmažku. Zásmažku rozmícháme horkou vodou slitou z uvařených brambor, případně dolijeme další vodu, přidáme se solí utřený česnek, májoránku, polévku povaříme a dosolíme.

  4. Z brambor připravíme hustou kaši (usmažená cibule, máslo, mléko, sůl). Na stůl neseme polévku v míse a kaši na míse. Každý si dá na talíř kaši a potom polévku. Poznámka: Zasmažená polévka je nutnost;vodová česnečka, to není ono. Bramborová kaše NESLOUŽÍ k zahuštění!!! Bramborové kaše připravte dvakrát tolik než si myslíte že se sní! Stejně to bude málo... Nedoporučuji podávat jako součást menu o více chodech… Leda byste si přáli aby další chody zbyly Zdroj: židovská kuchařka;upraveno


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!