Uzená kuřecí česnečka se zeleninou
Recepty, PolévkySuroviny
- kosti a kůže z uzených kuřecích stehen
- 1 cibuli
- 5 stroužků česneku
- 5 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- pokud máme, můžeme použít stonky libečku
- 1 lžíci sádla
- 1 středně velkou cibuli
- 1 větší mrkev
- 2 menší brambory
- 1 tenký plátek celeru
- 2 vejce
- 1 lžičku kouřové soli
- 1 lžičku uzené papriky
- 1 lžičku sušeného práškového česneku
- nasekaná zelená petrželka
Postup Uzená kuřecí česnečka se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme všechny uvedené suroviny určené na vývar, zalijeme studenou vodou a mírným varem uvaříme vývar.
Mezitím si nadrobno nakrájíme cibuli. Mrkev, celer a brambory nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.
V hrnci na rozehřátém sádle orestujeme cibuli, přidáme mrkev s celerem a 3 minutky restujeme, až začne mrkev pouštět barvu.
Zasypeme uzenou paprikou a solí, promícháme a zalijeme přecezeným vývarem.
Přidáme nastrouhané brambory a pod pokličkou slabým varem vaříme 10 minut. Poté přidáme sušený česnek, rozmíchaná vejce a ještě 3 minuty provaříme. Podle potřeby dochutíme.
Na každý talíř dáme pár kousků uzeného masa, které jsme obrali od kostí, zalijeme horkou polévkou a posypeme nasekanou petrželkou.