Houbařský dort

Recepty, Dorty

Suroviny

(kakaový korpus 19cm + kakaový korpus 30cm):
10 vajec
300 g cukru krupice
300 g pol. mouky
PDP
jahodová marmeláda
kompotované jahody
máslový nastavovaný krém:
200 g másla
200 g cukru
1 žloutek
3/4 l mléka
2 pl mouky
marcipánová potahovací hmota
potravinářské barvy
špejle

Postup přípravy receptu

  1. Upečené korpusy necháme vychladnout, prokrojíme, pomažeme marmeládou a krémem a poklademe ovoce. Vrchní díly opět přiklopíme a vše obmažeme zbytkem krému.

  2. Necháme v lednici ztuhnout, poté potáhneme každý díl základní vrstvou marcipánu, do spodního dílu vpíchneme 4 špejle, na ně posadíme vrchní díl. Poté zdobíme marcipánovou krajkou, houbami a lístky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!