Houbařský dort
Recepty, DortySuroviny
- (kakaový korpus 19cm + kakaový korpus 30cm):
- 10 vajec
- 300 g cukru krupice
- 300 g pol. mouky
- PDP
- jahodová marmeláda
- kompotované jahody
- máslový nastavovaný krém:
- 200 g másla
- 200 g cukru
- 1 žloutek
- 3/4 l mléka
- 2 pl mouky
- marcipánová potahovací hmota
- potravinářské barvy
- špejle
Postup Houbařský dort
Postup přípravy receptu
-
Upečené korpusy necháme vychladnout, prokrojíme, pomažeme marmeládou a krémem a poklademe ovoce. Vrchní díly opět přiklopíme a vše obmažeme zbytkem krému.
Necháme v lednici ztuhnout, poté potáhneme každý díl základní vrstvou marcipánu, do spodního dílu vpíchneme 4 špejle, na ně posadíme vrchní díl. Poté zdobíme marcipánovou krajkou, houbami a lístky.