Kuřecí rolka TMK
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kuřecí stehna
- toustový chléb
- vejce
- mléko
- máslo
- petrželka zelená (hodně)
- kuřecí jatýrka (někdy v kuřeti, včetně srdíčka)
- žampióny
- česnek
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- anglická slanina (dlouhé plátky)
- máslo
- bylinky podle chuti
- alobal
Postup Kuřecí rolka TMK
Postup přípravy receptu
-
Plňka: Toustový chléb nakrájíme a v míse namočíme do mléka. Přidáme vajíčko, nakrájená játra, (případně žampióny), osolíme, opepříme, přidáme trochu muškátového oříšku a hodně petrželky. Chvilku necháme odpočinout a pak ještě vlijeme trochu rozpuštěného másla a promícháme.
Vykostěná kuřecí stehna i s kůží mírně rozklepneme, aby nám vznikla placka, osolíme, opepříme a dáme na složené plátky anglické slaniny, na kterou dáme plňku.
Zavineme. Celý utvořený balíček (rolku) dáme na alobal s kouskem másla i bylinkami a zavineme jako karamelku.
Vložíme do pekáčku s vyšším okrajem a podlijeme vodou. Pečeme v troubě zakryté asi 30 minut na 170°C. Pak odkryjeme a dopečeme cca 15 minut.
Kdo chce a může změří teplotu propečení, která má být asi 58-62°C. Krájíme a podáváme s brambory, hranolky a přílohou.