Kuřecí rolka TMK

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí stehna
toustový chléb
vejce
mléko
máslo
petrželka zelená (hodně)
kuřecí jatýrka (někdy v kuřeti, včetně srdíčka)
žampióny
česnek
sůl
pepř
muškátový oříšek
anglická slanina (dlouhé plátky)
máslo
bylinky podle chuti
alobal

Postup přípravy receptu

  1. Plňka: Toustový chléb nakrájíme a v míse namočíme do mléka. Přidáme vajíčko, nakrájená játra, (případně žampióny), osolíme, opepříme, přidáme trochu muškátového oříšku a hodně petrželky. Chvilku necháme odpočinout a pak ještě vlijeme trochu rozpuštěného másla a promícháme.

  2. Vykostěná kuřecí stehna i s kůží mírně rozklepneme, aby nám vznikla placka, osolíme, opepříme a dáme na složené plátky anglické slaniny, na kterou dáme plňku.

  3. Zavineme. Celý utvořený balíček (rolku) dáme na alobal s kouskem másla i bylinkami a zavineme jako karamelku.

  4. Vložíme do pekáčku s vyšším okrajem a podlijeme vodou. Pečeme v troubě zakryté asi 30 minut na 170°C. Pak odkryjeme a dopečeme cca 15 minut.

  5. Kdo chce a může změří teplotu propečení, která má být asi 58-62°C. Krájíme a podáváme s brambory, hranolky a přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!